Kennel Pikkuhiekkalan

Pikkuhiekkalan Kennel on vanhempieni 1986 perustama kennel, jonka alla on pienimuotoisesti kasvatettu karkeakarvaisia mäyräkoiria sekä venäjänajokoiria. Välissä oli useampi vuosi ilman ainuttakaan pentuetta, mutta viime vuosina on taas silloin tällöin pentueita teetetty. Tarkoituksena on että itse suoritan kasvattajan peruskurssin ja kennelnimi siirretään joko kokonaan nimiini tai ainakaan minut liitetään vanhempieni rinnalle. Itseäni kiinnostaa niin ikään karkeakarvaisten mäykkyjen kasvatus sekä tulevaisuudessa varmasti myös mudien kasvatus.

2013

Uutisia
20.2.2013
Kennel Pikkuhiekkalalle on avattu omat nettisivut! http://pikkuhiekkalan.nettisivu.org/

19.2.2013Viime vuosi oli hyvin huono vuosi, F-pentueesta puolet kuoli tapaturmaisesti, meidän oma Fredi eli Reetu jäi kotipihan tuntumassa auton alle ja kuukautta myöhemmin Fredin pentuesisko Frida jäi niin ikään auton alle metsästysreissussa ajon aikana.

Koska kaikki metsästäviin koteihin menneet pennut ovat olleet loistavia metsästyskoiria ja jokainen pentu luonteeltaan kultakimpaleita, päätimme teettää Ellalle vielä yhden pentueen. Nyt onkin viimeinen mahdollisuus, koska syksyllä Ella täyttää jo 8 vuotta. Hetken mietimme onko pennuttaminen enää viisasta, mutta koska Ella on edelleen terve, virkeä ja nuorelta vaikuttava ajokoira ja edellinen synnytys sujui kuitenkin luonnollisesti vaikka hieman oksitosiinilla jouduttiin avittamaan, emme nähneet pennuttamiselle estettä. Ellalla alkoikin juoksut pari viikkoa sitten ja viime viikonloppuna kävimme astutusreissulla.

Koska tosiaan edelliset pennut olivat täyden kympin pentuja, päätimme tehdä saman yhdistelmän uudelleen, eli uroksena tälläkin kertaa KVA-A Pähkinärinteen Aapo. Kävimme astuttamassa Ellan kaksi kertaa varmuuden vuoksi, perjantaina ja sunnuntaina, ja kumpikin astutus sujui ongelmitta. Nyt siis peukalot pystyyn että huhtikuun lopulla saadaan uusia pieniä ajomäykyn alkuja! :)

Parista pennusta on jo alustavat varaukset ja isä aikoo pitää yhden pennun itse. Eli tarjolla olisi juhannukseksi lupaavia ajolinjaisia karkeakarvaisia mäyräkoiria. Kertoilen jahka selviää onko tiinehtyminen tapahtunut.


emä: Pikkuhiekkalan Emma om. Markku Koskinen
- ammuttu useita peuroja ja kauriita sekä yksi hirvi
- toimii hyvin myös luolalla, useita supia, mäyriä ja kettuja ammuttu, LUT-B
- silmät todettu terveiksi x2

isä: FI KVA-A Pähkinärinteen Aapo  om. Kunto Lintula
- ammuttu lukuisia peuroja
- Mäaj Piirimestaruus 2012 sija 8.
- Mäaj Piirimestaruus 2011 sija 5.
- Mäaj Piirimestaruus 2010 sija 5.
- Mäaj SM 2009 sija 6.
- silmät todettu terveiksi x2


2010

Pikkuhiekkalan kennel jatkoi sukua pitkästä aikaa!

F-pentue:

emä: Pikkuhiekkalan Emma om. Markku Koskinen
- ammuttu 8 peuraa, 3 kaurista ja 1 hirvi
- toimii hyvin myös luolalla, muutama supi ja mäyrä ammuttu, LUTB
- silmät todettu terveiksi

isä: Pähkinärinteen Aapo FI KVA-A om. Kunto Lintula
- ammuttu lukuisia peuroja
- Mäaj Piirimestaruus 2010 sija 5.
- Mäaj SM 2009 sija 6.
- silmät todettu terveiksi

Uutisia 

6.1.2010
Hieman myöhässä tulee taas päivitykset... Kaikki pennut ovat nyt uusissa kodeissaan. Frida ja Frodo lähtivät viikolla 50, Frida matkusti Ouluun ja Frodo Lahteen. Fionan uusi omistaja tuli samaan aikaan Suomeen sukulaisiin jouluksi ja samalla katsomaan myös Fionaa. Fiona jäi kuitenkin vielä meille siksi aikaa kun he kiersivät sukulaisissa. Ennen uutta vuotta kävimme sitten viemässä Fionan Helsinki-Vantaalle ja luovutimme hänet uusille omistajille. Lentomatka Hollantiin oli sujunut mukavasti. Oli kyllä niin haikeaa hyvästellä pienokaiset!

Fredi jäi asustelemaan (ja tuhoamaan...) isän luokse. Fredi on osoittautunut oikeaksi RIIVIÖKSI! Vauhtia ja hurjia tilanteita riittää, eikä mikään esine ole turvassa jos Fredi vain ylettää siihen. Fredi on edelleen myös todella kova, Emma-emänsä se häätää mennen tullen ruokakupilta jos ei kukaan ole ottamassa Frediä pois sieltä. Fredi kyllä kertoo erittäin kärkkäästi jos se ei jostain tykkää. Saas nähdä millainen koira siitä oikein kasvaakaan! Toivottavasti on yhtä kova metsälläkin! ;)

16.12.2010
Eilen pennut saavuttivat 7 viikon iän. Ja heistä on tullut aikamoisia riiviöitä! Kaikkea pitää tuhota ja repiä mitä suuhunsa vain saa.

Eilen pennut saivat sirut niskaansa ja tehtiin terveystarkastukset eläinlääkärissä. Kaikkien sydänäänet ovat hyvät, hännistä ei löytynyt mutkia ja kummaltakin pojalta löytyi pallit. Kaikkien pentujen rakenteet olivat hyvät. Eläinlääkäri kehui hyviksi, terveiksi ja elinvoimaisiksi pennuiksi.

Fredi tuntuu olevan kaikista kovin luonteeltaan. Sirua laitettaessa se ensin vinkaisi mutta suuttui sen jälkeen ja aloitti valtavan rähinän ja yritti jopa hieman purra. Kopassa rähinä jatkui kun isä yritti saada sitä pysymään siellä. Frodo päästi myös komean rähinän mutta ei yrittänyt purra ja rauhoittui koppaan päästyään. Fredi on myös kovin leikkimään veto- ja raateluleikkejä ja kiusaa kovasti varsinkin Fionaa. Frida on myös kova ärräilemään mutta ei kuitenkaan samassa määrin kuin Fredi. Fiona on selvästi kaikista "kiltein" ja lempein, mutta antaa kuitenki takaisin sisaruksilleen jos jonkun leikit yltyy liian rajuiksi.

Perjantaina Frodo pääsee uuteen kotiin, lauantaina lähtee Frida. Fionaa tullaan katsomaan, mutta uudet omistajat hakevat sen vasta kuun lopussa kun palaavat takaisin Hollantiin.

Tässä vielä viimeiset kuvat pesueesta:

Fiona

Fredi

Frida

Frodo
9.12.2010
Eilen pennut täyttivät 6 viikkoa. Ja menoa ja vauhtia riittää! Pennut on _todella_ vilkkaita. Ja luonteikkaita! Jos toinen pentu ei haluakaan leikkiä kun toinen tulee hännästä puremaan, saa purija kovaa kyytiä. Voi sitä ärinää ja purinaa, oikein tappelu meinaa siitä sitten syntyä. Pennut ovat myös hyvin ihmisrakkaan oloisia, jokainen tulee iloisena häntä heiluen vastaan. Ja näyttävätpä ne perivän vanhemmiltaan myös tuon nuolemisen jalon taidon. Mikään ei ole ihanampaa kuin naaman nuoleminen! Jos leikkiä ja velliä ei lasketa...

Kolmella on jo koti tiedossa. Frida lähtee tosiaan Ouluun, Fiona aina Hollantiin asti sekä Frodo Lahteen. Fred on edelleen vapaana, mutta nyt ilmassa roikkuukin mahdollisuus jos pidämmekin Fredin itsellä. Fredille näyttäisi tulevan hyvin kaunis pää, ja äiti heittikin ajatuksen jos ensimmäistä kertaa pitäisimme itsellä uroksen, josta voisi mahdollisesti jalostuskäyttöön olla. Edessä olisi ahkera kokeissa ja näyttelyissä käyminen. Näyttelyt ja luolakokeet minä lupauduinkin jo hoitamaan. Ja vaikka jäljestyksen myös. Nyt tarvitaan vielä isännän siunaus ;D

26.11.2010
Tässäpä taas kuvia pennuista!

Fiona

Fred

Frida

Frodo


24.11.2010
Pennut ovat jo isoja lylleröitä. Syövät nyt kolme kertaa päivässä velliä. Frida on jo varattu, samoin Fionalle ja toiselle pojista on mahdollinen ottaja, varmistusta ei vielä ole.

Pennuissa on nyt jo nähtävissä selvästi luonne-eroja. Frida on selvästi vilkkain, se on kova temmeltämään ja leikkimään. Frida tulee iloisena häntä heiluen ihmisiä vastaan ja tykkää kovasti nuolla naamaa. Frida on myös ärisijä, jos sitä liikaa nostelee ja siirtelee, se rupeaa heti murrailemaan. Frida on myös selvästi motoriikassa kehittynein.

Pikku Fiona on hillitympi kuin siskonsa. Fionakin kuitenkin leikkii mielellään sekä ihmisten että muiden pentujen kanssa. Fionan en ole kuullut kertaakaan murraavan. Fiona on edelleen selvästi pesueen pienin, mutta ei kuitenkaan vähäisin. Se puskee kuin viimistä päivää tissille päästäkseen eikä anna periksi vaikka isommat on tiellä.

Frodo on myös kova murisemaan. Jos sen herättää yllättäen se yleensä reagoi päästämällä komean ärähdyksen. Frodo on kova kipittämään ja tutkimaan paikkoja. Se oli ensimmäinen, joka tuli itse pois pentulaatikosta. Frodo on edelleen selvästi vaaleampi kuin muut ja sillä on selvästi keltaiset merkit rinnassa ja jaloissa. Myös korvien sisäpuolet ovat keltaisen karvan peitossa.

Fredi on haukkuja. Säikähtäessään tai yllättyessään se päästää hassuja haukahduksia suustaan. Myös murinaa kuuluu silloin tällöin. Fredi tykkää todella paljon tulla syliin, lattialla istuessa se mönkii ensimmäisenä syliin nukkumaan. Fredillä on kovimmat otteet leikkiessä, välillä se ottaa sisaruksiaan korvasta kiinni ja oikein ravistelee ja repii.

Jokainen pentu on reipas ja iloinen. Kaikki heiluttavat häntää ja tulevat ilolla ihmisiä vastaan. Pieniä karvanlaadun eroja on jo havaittavissa myös, Fridalla on selvästi tulossa komein parta. Fiona taasen näyttää hieman niukkakarvaisemmalta kuin muut. Pojat sijoittuvat tyttöjen välille.

Laitan pian lisää kuvia, jahka saan ladattua ne vain ensin koneelle.

11.11.2010
Pennut sen kuin kasvavat kasvamistaan. Kahdessa viikossa pentujen painot ovat nelinkertaistuneet. Pennuilla on nyt myös nimet: Fiona, Frida, Frodo ja Fredi. Frida on pesueen isoin vaikka tyttö onkin.

Emma oli ilmeisesti raapaissut Fridaa selästä ja tehnyt pienen haavan, joka nyt märkii. Tänään haimme eläinlääkäriltä viikon antibioottikuurin Fridalle. Frida voi muuten hyvin, on virkeä ja paino nousee tasaisesti. Toivotaan että antibiootti tepsii!

Jokainen on selvästi riistanvärinen, mutta sävyeroja löytyy. Frodo on huomattavasti vaaleampi kuin muut, ja sillä näyttäisi olevan keltaiset merkit. Emme nyt oikein ole varmoja mikä väri on kyseessä. Frida puolestaan on aavistuksen tummempi kuin muut.

Tässä vielä tuoreita kuvia pesueesta.

Ylpeä emä

Pikku-Fiona

Frodo

Fredi

Frida (lempiasennossaan)

Sisaruskuva Fredistä ja Fridasta

28.10.2010
Pennut kasvavat hyvää vauhtia. Emma on pennuistaan hyvin tarkka, perheemme muilla koirilla ei ole asiaa lähellekään kylpyhuonetta, jossa pentulaatikko sijaitsee siellä olevan lattialämmityksen takia. Myös kissamme on parempi pysyä kaukana pesuhuoneesta, vaikka normaalisti makoileekin usein saunan lauteilla. Emma antaa kuitenkin ihmisten käsitellä pentuja, vaikka onkin selvästi hyvin huolissaan esimerkiksi punnituksien aikana.

27.10.2010
Tässäpä kuvia pennuista:

Tyttöset
Pojat
Onnellinen emä

26.10.2010
Emma synnytti 4 ihanaa pientä pentua, 2 urosta ja 2 narttua. Synnytys oli pitkä ja raskas, ensimmäinen pentu ei meinannut syntyä, joten lähdimme ell vastaanotolle ja Emma sai siellä kalkkipiikin sekä myöhemmin vielä oksitosiinipiikin. Oksitosiinipiikin jälkeen ensimmäinen (tyttö)pentu näkikin jo maailman klo 20.30.
   Ensimmäisen synnyttyä lähdimme kotiin. Ell antoi mukaan muutaman oksitosiinipistoksen, yhden niistä annoimmekin kun Emma oli tunnin verran seuraavaa pentua ponnistanut. Pentu syntyikin melko pian piikin jälkeen. Seuraavat kaksi tulikin hyvin ilman pistoksia, viimeinen (tyttö)pentu syntyi klo 23.20.
   Kaikki pennut voivat hyvin ja ovat virkeitä. Viimeisenä syntynyt tyttö on koko pesueen isoin.