torstai 17. toukokuuta 2012

Irtoamis- ja keppitreeniä

Jepulis, eli tänään päästiin kesän ensimmäisiin Mäntsälän treeneihin, tällä kertaa oikeaan aikaan kun viime viikolla meni mönkään :) Tänään treenailtiin irtoamista sekä keppejä.

Tämän päivän ratapiirros:


Irtoamista treenattiin alkusuoran avulla, eli ideana oli saada koira irtoamaan 3. hypyltä putkeen mahdollisimman kaukaa. Aloitettiin treeni jaksottamalla, ensin ihan 3. hypyn takaa suoraan putkeen. Parin toiston jälkeen siirryttiin 2. hypyn taakse ja ohjattiin putkeen 3. hypyn kautta. Muutaman kerran piti toistaa ennen kuin Pyry putkeen meni, se aina näytti menevän ja minä pölkkypää tietenkin lopetin ohjauksen ja eikös se salamana kääntynyt ympäri. Saatiin kuitenkin lopulta onnistumaan ja tämän jälkeen tuli pari todella hienoa suoritusta, meni putkeen kun itse olin vasta n. 3. hypyn kohdalla. Tämän jälkeen siirryttiinkin 1. hypyn taakse ja sama homma taas. Parin yrityksen jälkeen Pyry irtosi todella nätisti 3. hypyltä putkeen vaikka itse juoksin vasta 2. ja 3. hyppyjen puolivälissä. 1. hypyn edestä ei enää viitsitty ottaa, oli niin penteleen kuuma ja oli jo 1. hypyn takaa saatu pari niin hienoa suoritusta että oli hyvä jättää se treeni siihen.

Sitten siirryttiinkin seuraavaan pätkään, eli 4. putkelta 8. putkelle asti. Sanoin jo valmiiksi että P tuskin osaa keppejä vielä mennä kun oikein vauhdilla putkesta tullaan, vaikka oikean keppivälin kenties löytäisikin. Ja niinhän siinä kävi. 4. putkelta 6. putkelle meni oikein loistavasti, ja P kyllä löysikin oikean keppivälin, mutta juoksi vain läpi. Toisella yrittämällä oli jo pujottelun yritystä mutta ei mennyt oikein. Tämän jälkeen otettiinkin vain 6. putken ulostulosuulta vauhtia, eli jätin putkensuulle ja menin itse hieman lähemmäksi keppejä ja siitä lähetys. Oikea keppiväli löytyi ja pujottelu alkoi mutta rytmi sekosi muutamia kertoja. Lopulta saatiin onnistunut suoritus ja jätettiin siihen. Kouluttaja suositteli että otettaisiinkin jonkun aikaa vain 6 kepillä, jotta saisi P:lle taakse kasan onnistuneita suorituksia. Se selvästi tietää idean, mutta kun rytmi menee kerran sekaisin, kestää jonkin aikaa että se löytää taas oikean rytmin ja saadaan onnistunut suoritus. Tauon jälkeen otettiinkin sama keppitreeni uudelleen mutta tällä kertaa 6 kepillä. Nyt saatiin usea onnistunut ja täydellinen suoritus. Viimeiseksi otettiin vielä kepeiltä suoraan putkeen että saatiin oikein tekemisen meininkiä.

Treenattiin myös taas puomia ihan yksittäin. Ei ollut estettä tällä kertaa ennen puomia, mutta koitettiin ottaa oikein kovat vauhdit, jotta näkisi jättääkö taas ylösmenokontaktin tekemättä. Eipä jättänyt tällä kertaa, vaikka monta kertaa yritettiin. Eli ongelma siis lienee vain jos on ensin hyppy, jolta kohtisuoraan juostaan puomille, ja vauhtia on todella paljon. Ongelma kuitenkin lienee ratkaistu sillä jos itse lyön liinoja kiinni ennen puomia vastaavanlaisissa tilanteissa. Tällä kertaa ongelmaksi muuttui kuitenkin alasmenokontakti. P on niin minussa kiinni, ettei oikein osannut kontaktia tehdäkkään jos olinkin seisomassa edessä enkä vieressä. Eli tätä täytyy treenata ahkerasti!

Eli, treenilistalla siis kontaktit ja kepit! Niin ja pitäisi rengasta ruveta myös urakalla treenaamaan! Se on niin vähille jäänyt nimittäin. Ja samoin myös keinu kaipaa ehdottomasti lisä varmistamista.

Tällaista tänään :) Pyry ja isäntä nukkuvat makuuhuoneessa tyytyväisenä, minä kuuntelen olohuoneessa lähestyvän ukkosrintaman jylinää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti