torstai 20. lokakuuta 2011

Päällejuoksua ja pari uutta ohjauskuviota


Viime viikon treeneistä unohtuikin käydä kirjoittamassa. Ohjauskuvioina oli päällejuoksu ja takaaveto. Lisäksi radalta löytyi A, kepit, putki ja keinu. Kepit, keinun ja A otettiin erillisinä esteinä Pyryn kanssa, koska ne eivät vielä varmoja esteitä ole. Kepit otettiin kuuden kepin pätkänä, ja parin alkumöhläyksen jälkeen alkoi sujua todella mallikkaasti. Pyry hakee oikean aloituskeppivälin todella hienosti ja käden liikettä voi jo pienentää. Tällä kertaa myös A sujui oikein mallikkaasti, ei oltu treenien välissä harjoiteltu ollenkaan kontaktia edellisten mönkään menneiden kontaktien jälkeen, mutta P näytti osaavan kontaktin kuin vettä vain. Se jopa osasi korjata peruuttamalla takaisin kontaktille kun tuli vähän liian lujaa alas ja peppu tippui kontaktilta maahan. Mikä lie ihme jäätyminen oli edelliset treenit... Keinu sujui todella mukavasti! P menee innolla ja vauhdilla keinulle, niin vauhdilla että pelkään sen juoksevan tyhjyyteen, eikä pelkää ollenkaan kun keinu laskeutuu. Koutsi oli keinun päässä ottamassa keinun vastaan ettei se ihan vielä rämähdä täysillä alas, mutta päästin sen kuitenkin melko kovaa laskeutumaan.

Tässä ratapiirros:


Koska emme siis ottaneet A:ta rataan mukaan, aloitimme vasta A:n jälkeen 3. hypyn edestä. Siinä sitten minä kertasinkin kerta toisensa jälkeen päällejuoksua 3. hypyn ja 4. hypyn välillä. P kyllä tuli hienosti mukana, mutta minulle oli ihan käsittämättömän vaikeaa pitää rintamasuunta ja jalkojen suunta oikeana. Vaikka ensin kuivaharjoitteli ja tiesi sen tekniikan mitä pitäisi tehdä, ei meinannut ottaa onnistuakseen ei sitten mitenkään :D Miten voi olla niin vaikea juosta eteenpäin samalla kun kääntää yläkroppaa sivulle/taakse??? Päällejuoksun jälkeen otettiin uusi pätkä: 5. putki ja 6. ja 7. hypyt, saatiin vähän vauhtiakin pelkkään jankkaamiseen. Otettiin tätä pätkää muutamia kertoja hieman sekalaisessa järjestyksessä, jonka jälkeen otettiin hetki keppejä ja hetki keinua. Jätettiin 10. hyppy pois ja otettiin hetki kontaktitreeniä A:lla.

12. ja 13. hypyillä otettiinkin sitten vuorostaan välistävetoa. Voi kiesus! Juuri kun olin oppinut joten kuten hallitsemaan ruumiini niin että osasin juosta eteenpäin yläkroppa sivulle kääntyneenä, jouduinkin opetella kääntämään rintamasuunnaan taaksepäin kokonaan!!! :D Tällaista ei pitäisi samoissa treeneissä tehdä... Noh, kyllä sekin alkoi sujumaan sitten loppupeleissä, mutta kyllä hiki virtasi. Lopuksi sitten otettiin vielä viimisiä esteitä putken kanssa sekalaisessa järjestyksessä että saatiin taas tekemisen makua.

Toissapäiväiset treenit olivat hieman erilaiset. Hallin kattoa korjattiin, eikä koutsi tiennyt siitä eikä me muutkaan. Minä ja eräs toinen ryhmäläisistä oltiin paikalla. Koutsi kuitenkin päätti että ei luovuteta ja kun meillä sattui olemaan koirat jotka eivät hauku, niin otimme pari hyppyä pihalle ja niillä alettiin treenaamaan saksalaista ja päällejuoksua. Tässä ratapiirrokset:


Ensimmäisenä kuivaharjoiteltiin saksalaista ratapiirroksen vasemman ylimmäisen radan mukaan. Kyllähän sen hetken harjoittelulla tajusi mikä ideana on. Tämän jälkeen otettiin sitten koirat mukaan. Pyryllä oli hieman motivaatio-ongelmia, tuollainen tylsä parin esteen toistaminen ei jaksanut kunnolla kiinnostaa, ja Pyry olikin ihan kuutamolla välillä. Se ei yhtään seurannut ohjausta, mikä tietenkin hankaloitti edelleen minunkin oppimista kun koira ei yhtään mennyt sinne päinkään. Noh, kyllä se siitä kuitenkin alkoi sutjaantumaan ja saksalainen onnistui muutaman kerran hyvin.

Seuraavaksi otettiin päällejuoksua ratapiirroksen alimman radan mukaan. Pyry osasi tämän jo oikein hienosti, ainoastaan minun piti petrata ohjausta. Tällä kertaa rintamasuunta oli jo iskostunut päähäni ja jalatkin juoksi eteenpäin, mutta minulle on jostain tullut joku ihme pakonomainen tapa kyyristellä koko ajan :D Vahvan ohjaavankäden sain mukaan parin kerran jälkeen mutta se kumartelu... Nooh, lopulta sain potkittua itseni ylös ja näytti jo paremmalta. Toinen koirakko teki 2. hypyllä saksalaisen kun päällejuoksu sujui niin hyvin, mutta me emme sitä Pyryn kanssa tehneet. Piirsin kuitenkin ratapiirrokseen ukkelit myös saksalaisen ohjauskuvion mukaan.

Sitten pidettiinkin taukoa, ja taas kun oli meidän vuoro, otettiin saksalaista ratapiirroksen ylimmäisen oikein radan mukaan. Tästä Pyry innostui enemmän, koska siinä pääsi jo heti alussa vauhtiin kun ensin oli suora hyppy. Ensimmäinen yritys meni ihan reisille kun minun ohjaus jäi ihan puolitiehen ja Pyry hyppäsi 2. hypyn edestä minun oikealta puolelta. Seuraavalla kerralla jo onnistui, paitsi että minun takaakiertoon ohjaus oli ihan yliammuttua. Muutaman yrityksen jälkeen tuli jo ihan nappi suoritus ja siihen oli hyvä taas lopettaa, pimeyskin alkoi jo laskeutua.

Ilman koiria kuivaharjoiteltiin lopuksi vielä twistiä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti