perjantai 16. syyskuuta 2011

Valssia valssia

Tämän päivän agitreenit oli todella kivat! Treenin kohteena oli valssi ja takaakierto. Treenit oli todella antoisat, vaikka ei aluksi meinannut luonnistua tuo valssin taitaminen liian nopean koiran kanssa :P Toni oli mukana treeneissä ja hänkin kokeili Pyryn kanssa, ja ihan hyvinhän se sujui! Miehillä näyttää pelaavan tuo koordinaatiokyky luonnostaan paremmin....

Tässä ensimmäisen rata:


Ensin otettiin rataa pyöreiden numeroiden mukaan. Ensimmäisen putken jälkeen valssattiin ja ohjattiin 3. hypylle takaakiertoon. Voi että osasi olla hankalaa! Sain kyllä Pyryn kiertämään hypyn, mutta olin itse aina tiellä tai väärässä kohtaa kun Pyry sitten hyppäsi esteen takaa. En millään meinannut osata ottaa tarpeeksi pitkää askelta sivuun sen jälkeen kun olin heittänyt Pyryn kiertämään esteen, joten Pyry onnistui aina luikahtamaan hypyn jälkeen minun vasemmalle puolelle, vaikka tarkoitus oli että ohjaan sitä oikealta puolelta hypylle 4. Noh, junnattiin siis tuota kohtaa melko pitkään, lopulta tehtiin kouluttajan kanssa esteen eteen maahan kolmio, josta tiesin mihin kohtaan minun pitää ehtiä astumaan että Pyry hyppää minun oikealle puolelle, ja palkkasinkin sen heti siihen jos homma onnistui. Se auttoi! Sen jälkeen takaakierto onnistui monta kertaa putkeen.

Seuraava ongelmakohta oli hyppy 4. Hypyn jälkeen oli tarkoitus valssata ja ohjata hypylle 5. Valssin tekeminen oli TODELLA haasteellista. Pyry on niin nopea että minä en millään meinannut ehtiä juosta 3:lta 4:n eteen valssaamaan, koska jouduin kuitenkin ohjaamaan Pyryn niin loppuun asti kiertämään hyppy 3:n, joten jouduin juosta lähes kilpaa hypylle 4. Pyryn kanssa. Eikä asiaa auttanut yhtään se että ollaan kumpikin vielä niin kokemattomia, joten Pyrykään ei vielä tiennyt mitä siltä vaaditaan. Kouluttaja totesikin että harjoitus on hieman kohtuuton koiraa kohtaan, liian vaikea niin aikaisessa vaiheessa. Joten vaihdettiin hieman rataa, jotta saatiin helpompi valssikohta. Eli otettiinkin käyttöön siis neliö numeroitu rata. Välissä pidettiin kuitenkin pieni tauko ja toinen sai treenata välissä.

Hyppy 4. jälkeen ohjasin suoraan putkeen ja juoksin itse lähes putken toiseen päähän ohjaamaan hypylle 6. Aluksi Pyry tarvitsi hyvin läheistä ohjaamista ja jouduin juosta tosiaan lähes esteen tasalle, jotta sain Pyryn hyppäämään hypyn. Taas oli kilpajuoksu edessä että ehdin mennä tekemään valssin 7. ja 8. hyppyjen välille. Tehtiinkin pari kertaa niin että kouluttaja palkkasi Pyryn 6. hypyn jälkeen namikipolla ja minä siirryin 7. hypyn viereen valmiiksi valssaamaan. Näin tehtiin pari kertaa hyvällä menestyksellä, joka kerta pystyin jättäytymään lähemmäs 7. estettä ohjatessani Pyryn putkesta hypylle 6. Muutaman kerran jälkeen kouluttaja jätti palkkaamisen pois ja sainkin ohjattua suurin piirtein 6. ja 7. puolesta välistä Pyryn 6. hypylle ja ehdin itse hyvin juosta takasin 7. hypyn eteen tekemään valssin ja ohjaamaan 8. hypylle. Otettiin vielä kerran koko rata yhtenäisenä ja hyvinhän se sujui!

Tuo treenin jälkeen kouluttaja teki meille vielä kunnon valssitreeniradan:


Tämä oli todella hauska harjoitus! Siinä sai todella hyvää harjoitusta valssaamiseen. Idea oli siis tehdä valssi ensimmäisen putken jälkeen, 4. hypyn jälkeen, toisen putken jälkeen, 7. hypyn jälkeen. Pyry meni todella hienosti! Hyppyjen välillä oli melko pitkä ohjausmatka, mutta Pyry ohjautu todella hienosti. Tuon harjoituksen aikana ehti hyvin miettiä valssin kohdat. Tehtiin harjoitusta myös toisin päin eli 7. este olikin ensimmäinen. Sekin toi mukavaa haastetta tehdä yhtäkkiä kaikki pelikuvana.

Treenien jälkeen otin yksin vielä kontaktia A:lla. Pyry meni mukavasti, aina välillä meinasi takapää "tippua" pois kontaktilta, mutta kokonaisuudessaan olin hyvin tyytyväinen. Kaverin avustuksella otettiin vielä keinua. Pyry meinaa kovin helposti juosta tyhjyyteen keinun päästä, joten täytyy olla hihnan kanssa jarruttamassa ja sanomassa odota ennen kuin annan kontakti-käskyn. Tässä on vielä harjoittelemista ettei Pyry aina vain juokse alas keinulta.

Harjoitukset oli nyt jatkokurssin viimeiset, nyt täytyy odotella että alkaa talvitreenit. Harjoitukset oli kyllä todella antoisat, vaikka ei meinannut heti luonnistua, niin sain vain lisää puhtia yrittää uudelleen ja uudelleen, ja oli vielä kivaakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti