keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Super treenit!

Eiliset treenit menivät ihan super hyvin! Ei voisi tyytyväisempi olla. Jatkettiin samasta kuin viime viikolla eli siis saksalaista ja päällejuoksua. Ensimmäisenä oli päällejuoksu treeni, alla ratapiirros:


3. hypyltä alkava kolmen esteen päällejuoksusuora oli hyvin haastava melkeinpä kaikille. Pyry aloitti hyvin ja kaksi ensimmäistä meni hyvin, mutta viimeinen hyppy mentiin joko väärältä puolelta tai juostiin takaa ohitse. Pari kertaa meni niin, ja sitten yhtäkkiä 3. hyppykin meni ihan päin prinkkalaa, P nimittäin keksi mennä sen alta. Jouduttiin sitten ottamaan hetki ihan pelkästään 3. hyppy simppelinä takaakiertona ja laittamaan toinen rima matalammalle estämään altamenon. Jätettiin ko kolmen hypyn suora muhimaan ja jatkettiin rataa eteenpäin.

6. putki ja 7. A meni hyvin, paitsi A:lla P tuli niin vauhdilla että tuli alas ilman kunnon kontaktin tekemistä ja jouduin siis korjaamaan. A:n jälkeen oli tarkoitus tehdä valssi ja ohjata 8. hypyn takaakierto vasemmalta kiertäen, jotta linja 9. putkelle on mahdollisimman suora. Noh, ensimmäisellä kerralla onnistuttiin se ryssimään kun jätin ohjauksen ihan puolitiehen jolloin P meni väärän radan hyppäämällä 1. hypyn. Otetiin uudelleen 6. putkelta eteenpäin, tällä kertaa A:nkin kontakti onnistui ja takaakierto meni hyvin, paitsi P ei mennyt putkeen vaan A:lle vaikka ohjasin selkeästi putkelle ja yritin vielä keholla plokata tien A:lle. Kolmas kerta toden sanoi ja kyseinen pätkä onnistui. Yllätyin että tämä kohta meni niinkin kivuttomasti, koska P:llä on niin kova hinku A:lle että olin varma että joudutaan sitä kohtaa hinkkaamaan enemmänkin.

9. putkelta meno 10. hypylle ei onnistunut ensimmäisellä kerralla vaan P hyppäsi sen suoraan. Otettiin uudelleen 9. putken alusta ja tällä kertaa onnistui ja koko kolmen hypyn päällejuoksusuora onnistui hienosti. Huomasin kuitenkin omassa ohjauksessa että en juokse suoraan vaan vedän P:n mukanani hypyn jälkeen kauemmas esteistä ja taas juoksen sen lähemmäs hyppyjä ja välistä seuraavaan hyppyyn. Joten otettiin vielä sama kohta muutaman kerran että sain omaa linjaa korjattua. Otettiin samantien vielä suoraa myös toiseenkiin suuntaan ja päällejuoksu alkoi sujumaan oikein mallikkaasti. Pidin vielä mukana hyppykäskyä, koska P kovin helposti juoksi vain esteen ohitse takaa. Otettiin vielä viimeiseksi kerran koko rata ja vain viimeinen päällejuoksusuora jouduttiin kerran korjaamaan.


Päällejuoksun jälkeen otettiin vielä saksalaista 1. hypyn ja 2. putken avulla, eli siis 2. putki ja 1. hyppy takaakiertäen ja matka jatkui takaseinää kohden (kuten jälkimmäisessä ratapiirroksessa). Sekä minä että P muistettiin saksalainen oikein hyvin! Aluksi sekoilin kun en muistanut kumpaa kautta otetaan ensiksi, eli kierretäänkö hyppy oikealta vai vasemmalta mutta siitä se lähti sujumaan. Huomasin että liike on selvästi helpompi suorittaa kun pitää vauhdin yllä eikä jää junnaamaan ja odottamaan liikoja. Putkea jouduttiin hetki kertailemaan, kun P:lle tuli yhtäkkiä jokin ongelma putkeen menon kanssa, se hyppäsi taas putken päälle -.-'

Tämän jälkeen tehtiin ihan radan pätkäkin jossa pääsi päästelemään oikein olan takaa ja välissä oli kaksi saksalaista. Kepit teimme P:n kanssa erikseen, eli päätimme radan 7. hypyn saksalaiseen. Tässä ratapiirros:

Ja tällä radalla saikin sitten tosissaan pistää jalkaa toisen eteen! Etenkin me keillä on nopeat koirat. 4. putkeen asti sujui P:n kanssa hyvin, sitten juostiin kilpaa että ehdin ohjaamaan 5. putkeen. Ensimmäisellä kerralla luotin ja oikaisin liikaa, jolloin P ei mennytkään 5. putkeen vaan lähti mukaani kun olin siirtymässä jo seuraavan hypyn luokse asemiin. Ideana oli että menen 6. ja 7. hyppyjen väliin ottamaan vastaan kun P tulee putkesta. Otettiin uudelleen, tällä kertaa P irtosi hienosti 5. putkeen, mutta itse sekoilin ja juoksin putken suulle ottamaan vastaan jolloin tuli kiira 7. hypyn saksalaisen kanssa, P lähti hortoilemaan 6. hypyn jälkeen minne sattuu. Kolmas kerta toden sanoi taas kerran, ja viimeinen saksalainen onnistui juuri ja juuri, taas P meinasi painella 7. hypystä ohitse jonnekin minne ties, mutta palasi takaisin ja saatiin tehtyä saksalainen loppuun. Mentiin rata vielä pari kertaa ja hyvin sujui! Kyllä oli uskomaton hiki sen rupeaman jälkeen......

Viimeisenä otettiin P:n kanssa vielä kepit 6 kepillä ja vasemmalla ohjaten, ja olin kuin puulla päähän lyöty!! P meni upeasti ilman käden liikettä pelkällä kekekeke-hokemalla. Se oli niin upea ettei ole tosikaan. Otettiin vielä uudestaan, ja sitten koutsi laittoikin täysimittaiseksi kepit ja sekin meni mahtavasti. Oikealta ohjaten sen sijaan ei mennyt niin hyvin, ja kun otin namin esiin, ei hommasta tullut yhtään mitään! P alkoi vain hortoilemaan ja oli kuin ei keppejä olisi ikinä tehnytkään. Saatiin kuitenkin onnistunut suoritus, joten otettiin vielä kerran hyvä toiselta puolen ohjaten ja jätettiin asia siihen. Nyt pitäisi tosissaan tuota oikeaa puolta hieoa, kun oikea puoli menee jo niin loistavasti.

Teemme Tonin kanssa muutaman hypyn, jotta päästään myös kotipihalla P:n kanssa ohjauskuvioita treenaamaan. Odotan jo intopiukeana että saadaan esteet valmiiksi! Nyt myös houkuttelee keppien, ainakin sen 6:n kepin saaminen kotipihalle.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti