tiistai 7. joulukuuta 2010

Nopea oppimaan.

Eilen illalla oli tylsää, joten aloin opettamaan Pyrylle jotain tarpeetonta, kuhan sai tekemistä. Aloitinpa siis opettamaan sille etutassujen nostamista laatikon päälle. Otin siis muovisen parikymmentä senttiä korkean laatikon ja laitoin sen keskelle lattiaa ja menin sen eteen istumaan. Apuvälineinä oli naksutin sekä maksalaatikko palkkana. Lisäksi kaverini Marianne toimi avustajana ja piti laatikkoa paikoillaan liukkaalla lattialla. Pyryn älykkyys osaa kyllä joka kerta yllättää. Tälläkään kertaa Pyry ei tuottanut pettymystä. Lisäksi Pyry näytti nauttivan pohtimisesta ja tekemisestä.

Tiesin että Pyry on kova käyttämään etutassujaan, joten aloitin opettamisen yksinkertaisesti niin, että palkalla houkuttelemalla sain Pyryn läiskäsemään kättäni tassullaan, mutta vedinkin käden pois alta jolloin tassu osui laatikon päälle, naks ja palkka. Toistin tämän vielä, naks ja palkka. Kolmannella kerralla Pyry jo tajusi, ja nosti itse tassunsa niin että tassu oli laatikon reunalla, naks ja paljon palkkaa ja kehuja. Neljännellä kerralla tassu nousi hetken miettimisen jälkeen jo kokonaan laatikon päälle. Pyry aina välissä mietiskeli hetken, mutta nopeasti tassu alkoi nousemaan laatikon päälle kun odotin vain palkka kädessä.

Yhdellä kerralla teinkin niin että vaikka Pyry nostikin tassun laatikon päälle, jäin vielä odottamaan. Pyry hämmästeli hetken ja tuijotti namia, ja nosti (yllättäen) myös toisen tassun laatikon päälle! Naks, paljon palkkaa ja miljoona kehua. Tämän Pyry tajusi heti ja sen jälkeen nosti joka kerta molemmat tassut laatikon päälle. Toistelin tätä muutamia kertoja, sitten aloin joka kerta sanomaan 'päälle' (tyhmä sana mutten keksinyt muutakaan...) kun Pyry nosti tassunsa laatikon päälle. Pikku hiljaa aikaistin sanan sanomista, ja lopulta Pyry nousi laatikon päälle käskyn kuullessaan.

Tähän touhuun kului aikaa alle puoli tuntia. Kokeilin tänään aamulla vielä ja kyllä, Pyry muisti ja käskyn 'päälle' kuullessaan nosti molemmat tassut laatikon päälle. Upea poika! Seuraavaksi opetellaankin menemään laatikon sisälle seisomaan kaikilla jaloilla...

Tänään kävimme myös kokeilemassa jotain uutta, minisuksilla vetoa. Tätä Pyry hieman vierasti, mutta kun siihen sai vain vauhtia, niin mentiin lujaa. Se oli mukavaa puuhaa, täytyy ruveta treenailemaan enemmänkin tuota!

Pyry ja Mimi, hyvät ystävät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti