maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pitkäperjantai Lahti KV:ssa

Pitkäperjantaina 22.4.2011 korkkasimme Pyryn näyttelyuran Lahden kansainvälisessä näyttelyssä. Tuomarina toimi Leni Finne. Oli mukava viedä unkarinkarvatonpaimenkoira näyttelyyn! Ja tuloskin oli sen mukainen: JUN H.

Tuomari ei pitänyt Pyryn ilmavasta olemuksesta, vaan totesi minulle: "Jos näin nyt rumasti sanotaan niin tämä koira on ruipelo silakka! Aivan liian kehittymätön." Vuoden ikäisen JUN-luokassa olevan koiran ei kyllä käsittääkseni kuulu vielä edes olla täysin kehittynyt? Nooh, näin tällä kertaa, arvostelu oli muuten ihan hyvä kuitenkin. Pyryn korkeudesta Finne ei sanonut mitään, hän kyllä mittasi Pyryn, mutta totesi vain että tarkasti luottaako näkökykyynsä, hän vain ilmeisesti kokeili mahtuiko Pyry sen maagisen 47 cm alle, ja kyllähän se juuri sopivasti mahtui, ainakin kun oli hieman kumarassa!

Tässä arvostelu vielä kokonaisuudessaan:

"Riittävät mittasuhteet ja luusto. Vielä kovin ilmava kokonaisuus. Oikealinjainen pää. Suuret vielä hieman pehmeät korvat. Oikeanväriset turhan pyöreät silmät. Niukka eturinta ja vielä kovin kehittymätön rintakehä. Riittävät kulmaukset. Tänään varsin niukka karvapeite. Oikea askelpituus, vispaa jonkin verran edestä."


Näyttelyssä oli mudeja yhteensä neljä, VSP:tä ja uroksien SERTiä ja CACIBia ei jaettu ollenkaan. Tässä kaikkien tulokset:

u. Csibiti Gezemice "Pyry", JUN-H
u. Inhaberki Fürge Luja "Luja", NUO-EH
u. Mehes-Kerti Guba "Eemeli", AVO-ERI
n. Kirälytelki Ekes, AVO-ERI SA ROP SERT CACIB

Seuraava Pyryn näyttely onkin erkkari Helsingissä toukokuun puolivälissä, Palveluskoiratapahtuma, jossa samalla mudien juhlanäyttely, tuomarina unkarilainen Antall Kiss.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti