maanantai 2. toukokuuta 2011

Naarmu silmäluomessa

Pyry oli vapunaaton vanhempieni luona Mäntsälässä hoidossa. Pyry oli koko illan Fredin kanssa riekkunut ja pihalla nuhjannut. Sunnuntaiaamuna krapuloissani sitten huomasin että Pyryn vasen silmä oli aivan vihertävässä rähmässä ja vuoti paljon. Se siristeli silmää koko ajan ja silmän ympärys näytti hieman turvonneelta. Alaluomi punoitti ja kun sitä hieman venytti niin siinä näkyi outoa vaaleaa töhnää, joka ei lähtenyt pois. Arvasin heti että se on varmasti tökännyt silmänsä johonkin. Varasin täksi päiväksi eläinlääkäriajan Soukan pieneläinklinikalle, silmäsairauksien erikoislääkäri Leena Ruotsalainen-Röykkyselle.

Ell tutki silmän perusteellisesti ja löysikin alaluomesta pienen vamman. Sarveiskalvo ja silmä muuten on onneksi kuitenkin kunnossa. Ei löytynyt roskia tai ylimääräisiä ripsiä. Onneksi oli onni matkassa! Ell määräsi voidetta silmään laitettavaksi.

Täytyy taas kerran hehkuttaa kuinka upeasti Pyry antoi tutkia itsensä. Ell teki ensin perustutkimuksen, hampaat, korvat, imusolmukkeet, sydän ja vatsa ok. Pyry hieman ihmetteli mutta ei yrittänyt yhtään laittaa vastaan. Pyry vain istui nätisti paikoillaan sitten kun ell alkoi silmää kunnolla tutkimaan. Ell oikein kunnolla kaiveli ja venytteli kaikki luomet niin että teki itsellenikin pahaa, se aivan varmasti tuntui hyvin ikävältä Pyrystä, mutta tämä vain oli ihan paikoillaan ja antoi ell:n tutkia. Ell kehuikin Pyryn maasta taivaisiin kun oli niin nätisti. Pyryn ilme oli kyllä sellainen "Oi, miksi te teette näin?", mutta alistui vain kohtaloonsa. On se niin mahtava poika! Maailman paras<3

Maailman paras poika on myös keksinyt uuden kivan jutun: koiraportin yli pääse hyvin näppärästi kun vähän hyppää :) Pyry tuli tänään kolmannen kerran päivän aikana portin yli kun ei oltu kotona. Täytyy alkaa pitämään ovea sitten kiinni, tai keksiä jokin korotussysteemi tuohon porttiin. Positiivista on se, että Pyry on kuitenkin ollut ihan nätisti eikä ole tuhonnut asunnossa mitään. No eipä se ole ikinä mitään tehnytkään, mutta jos nyt näin jotain positiivista asiasta hakee!

Onneksi muuten meillä on vakuutukset Pyrylle. Oli tämäkin ellreissu kallis: 125€. Kävi vielä niin huono mäihä, ettei Tonin kanssa tiedetty että Tapiolan suoravelotus menee kiinni klo 19, ja meillä oli ellaika klo 18.45, ja maksun aika kun tuli niin kello olikin sitten pari minuuttia yli 19 eli jouduimme koko summan maksamaan. Täytyy huomenna soitella Tapiolaan rahojemme perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti