tiistai 13. syyskuuta 2011

Itsenäistä treeniä Ojangossa

Innostuin tänään lähtemään päivällä Ojankoon treenaamaan pitkästä aikaa. Sairastuin flunssaan viime viikon lopulla ja jäi TAAS agitreenit Mäntsälässä väliin. Ei viitsinyt ihan kuumeessa lähteä tihkusateeseen treenaamaan. Joten otinpa nyt vahingon takaisin. Niin ja onhan ilouutisiakin! Päästiin Pyryn kanssa Mäntsälän koirakerhon talven agilityryhmään! Aivan super hyper mega mageeta! Joten meistä tuli nyt siis myös Mäntsälän koirakerhon jäseniä. Aion kuitenkin pysyä myös HSKH:n jäsenenä, vaikken heitä tulekaan edustamaan, koska näin pystyn käymään Ojangossa treenaamassa omalla ajalla. Mäntsälässäkin pääsee talvella halliin treenaamaan omalla ajalla, mutta sinne on sen verran matkaa että pidän Ojankoa varasuunnitelmana. Jotenkin tuntuu ihanan nostalgiselta palata omille juurilleen Mäntsälään treenaamaan, vaikka koti nykyisin Espoossa onkin :)

Päätin tänään ottaa meille tuttuja juttuja, eli siis ohjauskuvioista puolivalssia, välistävetoa ja takaakiertoa. Lisäksi otettiin yksittäisenä kontaktia A:lla, keppejä, keinun sekä renkaan.

Puolivalssia otettiin samalla kuviolla kuin otettiin toisissa treeneissäkin. Välistävetoa otettiin yksinkertaisesti kahdella hypyllä ja takaakiertoa samalla kuviolla kuin mitä meidän ensimmäisissä ratatreeneissä oli. Tässä vielä ratapiirrokset tämän päivän treeneistä (ei sillä että olisin jotenkin innostunut ratoja piirtämään...):


Ensimmäisenä otettiin puolivalssia. Ja se meni ihan täysin nappiin! Hienosti ensimmäiseltä hypyltä puolivalssilla putkeen. Kunnes olin juuri päättänyt ottaa sitä viimeisen kerran... Sitten Pyry teki taas saman kuin treeneissäkin: ei mennytkään putkeen vaan hyppäsi sen yli, sen päälle, juoksi ohi..... Eli oli pakko ottaa vielä niin monta kertaa että meni suoraan putkeen. Ja menihän se onneksi muutaman yrityksen jälkeen. Sitten jätinkin sen treenin suosiolla siihen kun viimeisenä oli nappisuoritus. Taas huomasin että ensimmäinen epäonnistuminen tapahtui niin että liian luottavaisena minun käsi meni taskulle nappaamaan frisbeetä vaikkei koira ollut vielä putkessa. Ja saman tien koira jarruttikin ja rupesi tuijottelemaan että mihis meinaat sen frisbeen heittää?? Ruoskin taas itseäni!

Tämän jälkeen otettiin välillä keppejä ja A:ta. Kepit menevät vasemmalla kädellä ohjaten jo todella hienosti! Pyryllä on todella hyvä rytmi ja se tekee aika harvoin virheitä. Edelleen teen kädellä avustavaa liikettä mutta liike on jo pienentynyt, vauhti kasvanut ja namin olen jättänyt pois kädestä. Oikealla kädellä ohjaaminen sen sijaan ei sujukaan niin hyvin. Tai siinä on hankalinta aloitus, Pyry meinaa aina tehdä virheen alotuksessa! Vasemmalla ohjatessa se ei IKINÄ tee alotuksessa virhettä., keskellä saattaa jokin keppi jäädä välistä välillä Alun hankaluuden jälkeen Pyry kuitenkin yleensä löytää rytmin ja loppu menee nappiin. Päätinkin että jatkossa treenaan melkein vain oikeaa puolta, vasenta otan vain viimeiseksi kerran tai pari mielen virkistämiseksi.

A:lla otettiin ihan pelkkää kontaktia namialustan kanssa. Pyry menee itse A:n huipulle ja kosketa-käskyllä tulee alas kontaktille ja etujalat maahan laitettuaan saa namialustalle palkkaa. Aluksi laitoin palkan valmiiksi alustalle, mutta välillä kun Pyry tulee niin vauhdilla kontaktille että takajalatkin tippuu pois kontaktilta sai se palkan väärästä toiminnasta. Tätä otettiin jonkin aikaa ja Pyry oli tyytyväinen.

Sitten olikin välistävedon vuoro. Tätä tehtiin yksinkertaisesti kahdella hypyllä. Aluksi olin liian hidas ja Pyryn ensimmäinen hyppy meni melko pitkäksi. Pari kertaa Pyry hyppäsi esteen väärältä puolelta kun en ohjannut kunnolla. Mutta alkoihan sekin sujumaan pikku hiljaa. Minä käännyin ajoissa puolivalssiin ja sain vedettyä Pyryn mukaani ja hyppäämään toisen esteen oikealta puolelta. Tätä täytyy treenata lisää. Jälkikäteen mietin että olisi ehkä kannattanut ottaa alkuun vielä yksi pitkittäin oleva hyppy helpottamaan välistä vedon ensimmäiselle hypylle menoa, sillä tavoin kuin meidän toisissa treeneissä oli.

Välissä otettiin taas keppejä ja heiteltiin frisbeetä ja otettiin muutama kerta keinua. Keinua en uskaltanut ottaa kuin pari kertaa, koska toinen käsipari olisi ollut paljon turvallisempi vaihtoehto. Oli hyvin hankala itse jarruttaa Pyryn menoa keinulle ja samalla hidastaa toisella kädellä keinun laskeutumista. Pyry tulee niin vauhdilla että pelkään sen juoksevan tyhjyyteen.

Keinun jälkeen otettiin takaakiertoa tutulla pyörittämisellä. Rakensin meille pätkän meidän ensimmäisistä ratatreeneistä. Hypyltä putkeen ja putkesta sama hyppy uudelleen mutta takaakiertämällä ja tämän jälkeen vielä yksi hyppy. Tämä meni ihan kivasti. Pyry irtosi ensimmäiseltä hypyltä hienosti putkeen ilman että menin ihan putkelle asti ja putkesta tullessaan seurasi tällä kertaa tarkemmin minun oikeaa kättä ja pyörittämällä sain sen kiertämään esteen. Välillä tuotti kuitenkin ongelmaa se että Pyry kyllä kiersi esteen taakse mutta meinasi riman sijaan hypätä siivekkeen ylitse. Minun piti mennä itsekin ihan siivekkeen takapuolelle että Pyry varmasti hyppasi riman yli. Sieltä Pyry seurasi hienosti ja kiersi siivekkeen uudelleen ja mentiin seuraavalle hypylle.

Treenien jälkeen jäätiin heittelemään vielä frisbeetä tyhjälle kentälle. Pyry niin rakastaa frisbeetä. Hauska huomata kuinka frisbeen perään Pyry huutaa kuin viimeistä päivää, mutta esteillä kun laitan frisbeen piiloon menee Pyryn nokka kiinni ja huuta jatkuu heti kun suorituksen jälkeen heitin frisbeen palkaksi. Hassu koira. Mutta ihan hyvä että on radalla hiljaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti