maanantai 14. toukokuuta 2012

Kesän ensimmäiset Sarin treenit

Jee, päästinhän mekin aloittamaan agitreenit Sarin koutsaamana. Paikkana toimii koko kesän ajan Espoon Sporttikoirahalli, on muuten näin ohimennen sanoen todella hyvä halli ja esteet moitteettomassa kunnossa. Suosittelen! Ainoa miinus että hallin varaukset oli jotenkin sekaisin, me olimme varanneet hallin jo huhtikuun alussa eli sunnuntaisin isopuoli 21-22. Kuitenkin kun siinä odottelimme jengiä kasaan, oli isolle puolelle menossa myös toisia treenaajia. Eihän siinä muuta kuin kysymään että onko heillä iso puoli varattuna ja että meillä ainakin on. Ilmeni että heillä on ollut kaksi vuotta sama vakiaika isolta puolelta varattuna ja pitäisi nytkin olla. Heistä yksi rupesi kuitenkin soittelemaan ja tarkistamaan asiaa ja ilmeni että varauksen vastaanottaja oli ryssinyt tämän toisen ryhmän varauksen: he olivat tehneet varauksen kesäksi, mutta varauksen vastaanottaja oli laittanut varauksen talveksi. Sovittiin sitten ryhmän kanssa että he menivät tyhjälle pikkupuolelle koska heitä oli vähemmän kuin meitä ja me saimme pitää oman vuoromme. Ilmeisesti me olemme kuitenki tehneet varauksen alunperinkin ennen heitä, koska tämä kuka rupesi asiaa selvittelemään ihmetteli että ollaanpa aikaisin (huhtikuussa) varattu halli. Saas nähdä miten ensi viikolla käy.

Myös Toni lähti mukaan treeneihin, ja olisi ajatuksena että jos Tonilla vain innostus riittää, alkaa myös hän ohjaamaan Pyryä. Tämä oli nyt toinen kerta kun Toni Pyryä ohjasi, tai ylipäänsä meni ikinä agilitya, ja ihan hyvinhän se meni. Ohjauskuviot tietenkin vielä hakusessa ja liikaa hätiköintiä ja sähläämistä paljon, mutta kyllä se siitä kun malttaa vain treenata. Tämän päivän treeniohjelmassa oli mm. valssia ja päällejuoksua. Ratana toimi Paavon edellisten kisojen agirata pienten muutosten kera.

Tämän päivän ratapiirros:


Toni meni ensin P:n kanssa. He ottivat aluksi ihan vain esteet 1.-3. jotta Tonikin pääsi ohjauskuvioon mukaan. 3. hypyn jälkeen tehtävä valssi piti oli todella nopea ja ajoissa tehty että koira tiesi jo valmiiksi että 4. hyppy mennään takaa. Tonillehan tämä oli aika vaikeaa kun ensimmäistä kertaa kokeili, Toni palkkasikin P:n 3. hypyn jälkeen oikeaan käteen, jotta suunta oli oikea eli 4. hypyn taakse. Lopulta saivat ohjauskuvion onnistumaan ihan loppuun asti ja jatkamaan 5. putkeen. Pojat toistivat tuon pari kertaa ja siitä jatkui sitten kepeille.

Toni yritti ohjata P:n suoraan putkelta kepeille, mutta eihän siitä mitään tullut. Toni joutui aika pitkään tekemään hommia että sai ensimmäisen onnistuneen keppisuorituksen, Toni itse niin paljon hätäilee ja heiluu että menee koirankin rytmi sekaisin, ja P:lläkin alkoi jo mielenkiinto lopahtaa. Mutta tulihan se onnistunut suorituskin sieltä lopulta. Pyry muisti kuitenkin todella hienosti oikean keppivälin, mutta rytmi vain sekosi aina.

Esteet 7. - 12. sujuivat ihan hyvin. Muutaman kerran toistivat että Toni sai 9. hypyltä 10. hypylle ohjaamisen kuntoon, Toni helposti oikaisi liikaa suoraan 10. hypylle, jolloin P meni joko kokonaan ohi esteestä, tai meni sen takaa kiertäen. Saivat tämänkin kuitenkin sujumaan kun Toni malttoi viedä 9. hypyn jälkeen P:tä ratapiirrokseen piirretyn linjan mukaisesti.

Puomin kontaktin P muisti oikein hyvin, ottivat tämän kuitenkin targetilla kun on taukoa aika kauan ollut. Mutta hyvinhän se P muisti homman nimen! Puomilta viimeiselle hypylle ei ollut mitään ongelmia.

Menin lopuksi itsekin vielä P:n kanssa. Olipas ihana mennä agia piiiitkästä aikaa! Jouduin ottamaan 1.-4. hyppyjä muutaman kerran ennen kuin sain itse tehtyä valssin tarpeeksi ajoissa ja ohjattua P:n päällejuoksulla 4. hypyn takaa. Alussa P varasteli ja jouduin palauttamaan sen takaisin. Toni tyri P:n lähdöissä niin että hän itse lähti juoksemaan ennen tule-käskyä, kun taas itse olen alusta asti opettanut että VAIN ja ainoastaan tule-käskyllä saa lähteä liikkeelle, nyt huomasi kuinka heti kostautu kun muutaman kerran antoi lähdössä löysäillä ;) Muistutinkin Tonia heti että pitää kiinnittää huomiota lähtöön. Kun olin saanut 1.-4. pätkän onnistumaan pari kertaa ja palkannut 4. hypyn jälkeen, otin alotuksen 3. hypyn edestä ja siitä jatkettiin 5. putkeen asti. Tämä sujui ihan mallikkaasti.

Otettiin kepit ihan erikseen ilman että edes yritettiin suoraan putkesta kepeille mennä, ja ensimmäinen yritys meni niin mallikkaasti että ei tarvinnut toista kertaa ottaakaan, jäi hyvä suoritus pohjalle. Ai että olin ylpeä pojasta! :) 7.-10. pätkää jouduttiin mekin muutaman kerran toistaa ennen kuin sain ohjauslinjan oikein. Mutta alkoihan se siitä suttaantua ja saatiin mentyä koko pätkä 7. hypyltä aina puomille asti oikein mallikkaasti.

P teki puomin alasmenokontaktin hienosti ilman targetia. Mutta ilmeni kuitenkin eräs uusi ongelma, jota en itse edes huomannut: P jätti ylösmenokontaktin välistä ja oikein reippaasti! Meni varmaan metrin verran yli. Kokeiltiin uudelleen ja edelleen sama homma. Muuten 7.-13. meni oikein loistavasti ja ensimmäisellä yrityksellä. P:llä on niin valtavan pitkä askel plus sillä on tullut vauhtia aivan mielettömästi lisää, joten ylösmenokontakti jäi ihan kirkkaasti suorittamatta. Ja ei kun etsimään keinoa ongelman ratkaisemiseksi. Kokeiltiin ensin joskos suhina 12. hypyn jälkeen juuri ennen puomia auttaisi, ei mitään apua. Sitten kokeiltiin 12. hypyn jälkeen tehtyä puolivalssia ja tiukka "PYRY"-käskyä, johan alkoi tepsimään, Pyry kiinnitti minuun niin paljon huomiota että vauhti hidastui huomattavasti ja kontakti tuli suoritettua hienosti. Nyt täytyy jatkossa ollakin todella tarkkana tuon kanssa. Mäntsälän treeneissä kukaan kouluttaja ei ole asiasta huomauttanut, joten oletan ettei se aikaisemmin ole tuota tehnyt. Mietin kuitenkin että rupean varmaan käyttämään joko tässä- tai odota-käskyä nimenhuutamisen sijaan, tuttuja käskyjä kumpikin, joten olisi luonnollista jompaa kumpaa käyttää.

Olen TODELLA tyytyväinen treeneihin :) Kumpikin, sekä minä ja Pyry muistettiin hienosti mistä tässä olikaan kyse. Yhteistyö sujui oikein mallikkaasti. P:llä oli myös todella hyvä vire päällä ja se kesti hienosti toistoja. Ja tietenkin olen ylpeä myös Tonin suorituksesta :) Toivottavasti pysyy mielenkiinto yllä jatkaa treenaamista! Lisäksi olen ylpeä Pyryn remmikäytöksestä, se pysyi namin avulla todella hienosti kontaktissa minuun, vaikka viereisessä autossa rähjäsi koiria. Se selvästi provosoitui, mutta sai hillittyä itseään todella nätisti. Eikä se myöskään kertaakaan rähissyt muille hihnassa olleille koirille, joita hallin pihassa käveli. Hieno poika <3

Lisäksi meille on löytynyt uusi kutsuntametodi: Pyry tottelee upeasti PILLIÄ! Isälläni on tapana ollut opettaa kaikki koiransa tulemaan luokse pillin vihellyksestä, pillin virkaa toimittaa .308 kiväärin hylsy. Pari viikkoa sitten isän luona käydessä huomasin että myös Pyry tuli pillin kutsusta luokse pitkänkin matkan päästä, vaikkei sille sitä ikinä olla opetettu, joten otinpa itsellekin kotiin hylsyn. Tänään sen teho tuli taas todistettua. Toni päästi Pyryn n. 40 metrin päässä minusta irti tarkoituksenaan että Pyry juoksee minun luokse. 50 metrin päässä olevalla tielle meni samaan aikaan auto ohitse ja Pyry ampaisikin auton perään eikä minun luokse. Ja huutoihin ei mitään reaktiota, mutta kun puhalsin hylsyyn niin johan teki täydessä vauhdissa täyskäännöksen ja miljoonaa juosten luokse, vaikka matkaa ehti kertyä lähemmäs 100 metriä ;) Onneksi oli vielä namipussi taskussa, sai Pyry aikas monta nakin palaa. Täytyy käydä hakemassa isän luota läjä hylsyjä ja laitella niitä joka takin taskuun...

Tässä hieman kuvamateriaalia pitkästä aikaa, keväistä lenkkeilyä pellolla :)

Mitä sitä turhaan pieniä keppejä kanniskelemaan...

Perusilme juostessa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti