torstai 7. lokakuuta 2010

Tuomarikoulutus ja taas tokoa

Taas on aika vierähtänyt kovin nopeasti. Viime lauantaina alkoi kunnon tokotreenit, jatkossa ne on aina parittoman viikon lauantaina.

Ekat treenit meni ihan mukavasti. Treenit alkoi kyllä niin vauhdikkaasti että meinasi keittää yli samantien! :D Puoli kymmeneltä aamulla Pyryllä on ilmeisesti ernegiaa "pikkusen" liikaa rauhallisia tokotreenejä varten. Kun saavuimme hallille, alkoi armoton haukkuminen, vinkuminen ja mariseminen, kun oli niin kivoja ja ihania uusia koiria ympärillä. Sama jatkui hallissa.

Ensimmäisenä harjoituksena teimme luoksepäästävyyden. Yllätyin suuresti koska se meni Pyryn osalta ihan nappiin vaikkemme ikinä olleet sitä harjoitelleet. Pyry vain istui nätisti sivulla ja haisteli kouluttajan kättä ja antoi paijata. Loistava Pyry! Noh, sen jälkeen ei sitten mennytkään niin hyvin.... Pyry ei millään olisi jaksanut vain istua nätisti sillä aikaa kun muut suorittivat luoksepäästävyyden. Piti hyöriä ja pyöriä ja vinkua ja haistella maata heti kun nakkien suuhun tunkeminen loppui. AAAARGH!

Paikkamakuuta harjoiteltiin seuraavaksi ja se se vasta show olikin -.-' Pyry ei tosiaan millään olisi malttanut istua niin kauaa että liikkeenohjaaja ehtii antaa luvan käskyyn. Huoh. Noh, lopulta kun päästiin alkuun niin Pyry kyllä jäi hienosti maahan mutta piippasi vähän väliä ja vaihtoi sfinksi-asennosta lonkka-asentoon jne. Oli siis kovin levoton. En uskaltunut olla koko 2 minuuttia kun Pyry oli niin levoton, joten kävin pari kertaa palkkaamassa Pyryn maahan. Ja joka kerta piti kauhee härdelli nostaa.. Kyllä suorastaan hävetti!

Noh, paikkamakuun jälkeen otettiin vuorotellen luoksetulo ja kouluttaja tsekkasi millainen perusasento on. Sillä aikaa kun muut suoritti liikettään, niin päätin saada Pyryn keskittymään kunnolla oikein intensiivisellä jatkuvalla toiminnalla. Rupesin siis sivulle tuloa ja seuraamista treenaamaan. Otin ihan muutaman askelen pituisia seuraamisia ja käännöksiä. Johan rupesi Pyry keskittymään! Todella hienosti Pyry tuli mukana ja istui saman tien kun pysähdyttiin. Pyry jää ehkä aavistuksen taakse seuraamisessa, joten täytyy siihen alkaa kiinnittämään huomiota. Täytynee ottaa naksutin käyttöön taas oikean kohdan merkkaamiseen! Kun oltiin tätä jonkun aikaa tehty otettiin istumaan ja maahan menoa. Sitten ruvettiin treenaamaan sivulle tuloa. Tähän mennessä Pyry on tullut nätisti käden mukana sivulle. Nyt rupesin sitten häivyttämään tätä käsiliikettä. Melko nopeasti Pyry hiffasi että sana 'sivu' tarkoittaa että pitää jalan viereen mennä istumaan. Tämä onnistui niinkin yksinkertaisesti kun näyttämällä Pyrylle että mulla on nakki vasemmassa nyrkissä käden ollessa suorana sivulla. Välillä vaihtelin ettei nakki ollutkaan nyrkissä vaan annoinkin oikealla kädellä palkan. Todella nopeasti Pyry alkoi tulemaan käskyn kuullessa sivulle.

Sitten olikin meidän vuoro luoksetulossa. Se onnistui todella hyvin ja Pyry keskittyi nyt täysillä. Pyry ei korvaansa lotkauttanut liikkeenohjaajan käskynannoille. Pyry tuli ensimmäisestä käskystä vauhdikkaalla laukalla suoraan sivulle. Kerrassaan upeaa! Liikkeenohjaaja sanoi että Pyry päästi pari piippausta muttei kuitenkaan näyttänyt silti että aikoisi lähteä liikkeelle ilman lupaa. Perusasennosta sanoi että aavistuksen verran liian tiivis, muuten ok ja suora.

Tämän jälkeen treenailtiin vielä hieman seuraamista tallustelemalla pitkin hallia. Treeneistä jäi loppupeleissä hyvä maku suuhun kun koko ajan parani loppua kohdin! ;D

Treenien jälkeen kävin nappaamassa kotoolta Paavon mukaan (Paavo oli meillä hoidossa viikonlopun ajan kun Sari oli Saksassa Agilityn MM-kisoja katsomassa) ja käänsimme nokan kohti Lohjaa ja Showlinkin koulutustiloja. Siellä oli UPK:n tuomarikoulutus, johon olin luvannut viedä Paavon ja Pyryn mallikoiriksi merleä ja valkoista edustamaan. Todella hyvä kokemus tuo! Pyryä sai kokemusta "hiplaamisesta" kun yli kymmenen koulutettavaa tuomaria kävi koiran läpi. Pyry oli todella nätisti koko ajan. Kouluttaja sanoi että hänen mielestä Pyry on valkoinen, hänelle se ainakin näyttelyssä menisi valkoisena. Karva on kuitenkin vielä pentukarvaa eli ei tiedä mitä sieltä tulee, pohjavilla kuitenkin on ihan vitivalkoista. Pigmentti voisi olla tummenpikin, mutta on kuitenkin ihan hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti