lauantai 25. syyskuuta 2010

Synttäri onnitteluja ja tokoilua


Ensiksi, myöhäiset onnittelut meidän ihanalla "pikku" mutiaiselle 6 kk iän saavuttamisesta! <3 Pyrystä on tullut hyvin viriili ja komea nuori mies. Korkeutta Pyryltä löytyy hilkun vajaa 46 cm ja painoa 13,5 kg. Pyry on melko jalkava ja ilmavan oloinen. Vaikka Pyry onkin jo melko korkea, se on kuitenkin sen verran kevyt että se on esim. junassa helppo napata kainaloon/syliin. Toivottavasti Pyry pysyykin yhtä kevyt rakenteisena, agilitya ajatellen.

Pyryn väritys on pysynyt lähes valkoisena, väriä kuvaa lähinnä luonnon valkoinen. Kellanruskeaa tuosta ei kyllä saa. Turkki on keskeltä selkää melko pitkää, noin minun sormieni pituista. Kyljistä karva on huomattavasti lyhyempää ja muutenkin erituntuista. Selän "harja" on melko karkeaa ja "krepattua" kiharaa ja aavistuksen verran kellertävää, kyljet taasen kuin pumpulia ja kauniista aaltoilevaa ja lähes valkoista. Samoin rinta, jonka karva on miltei puhtaanvalkoista. Takajalkoihin on alkanut kasvamaan komeat "pussihousut". Pyryn häntä on kerrassaan komea, mittasin sen huvikseni ja pituutta löytyy huikeat 31 cm plus pituutta lisäävät pitkät karvat. Hännän karvat ovat kasvaneet viimeisen kuukauden aikana huimasti, ja nyt se onkin jo todella kaunis pitkine karvoineen, ei näytä enää vinttikoiran piiskalta! Häntä näyttää käsittämättömän pitkältä Pyryn selkään verrattuna.

Pyryn korvat ovat nyt pysyvästi pystyssä (vihdoin). Vain vasemman korvan sisäyläreuna hieman meinaa repsottaa, mutta se lähinnä tuo persoonallista ilmettä Pyrylle. Korvat tekevät kyllä Pyrystä hyvin ilmeikkään. Väsyneenä korvat alkavat ikään kuin valumaan pään sivuille.

Noh, se siitä Pyryn kasvusta ja ulkonäöstä. Meillä kävi nimittäin onnen potku! Pääsimme HSKH:n talven hallitoko ryhmään! Olen kyllä niin ikionnellinen. Nyt on treeniryhmä hyvien kouluttajien kera koko talveksi. Parempaa tuuria ei voisi olla, treeni-ryhmiin oli nimittäin 62 hakijaa ja 28 pääsi mukaan. Nyt me näytämme että kannatti valita meidät! Toivon hartaasti että onnistun treenaamaan Pyryn koekuntoon niin että pääsemme jo talvella korkkaamaan ALO-luokan. Noh, huomenna on vielä pentutoko mutta ensi viikon viikonloppuna alkaa jo kunnon tokotreeni.
Pyry 6 kk

2 kommenttia:

 1. Moi! Hyvältä näyttää Pyry ikäisekseen. Korvaan littyen, joko hampaat ovat kokonaan vaihtuneet? Jos et jo anna, voisit koittaa antaa Pyrylle hieman kalsium-lisää, esimerkiksi rasvattoman piimän tai viilin muodossa. Rasvattomassa on paras kalsium-fosfori suhde luuston kannalta. Lisäksi vaikka pikkuisen lohiöljyä, josta saa D-vitamiinia joka edesauttaa kalsiumin imeytymistä, ja voipa pitää pigmenttiäkin yllä, kun auringonvaloa ei ole.

  Turkki on vielä kesken, kuten tuonikäisillä usein. Ottaa oman aikansa :) Tuossa vaiheessa mudinpenikat näyttää usein olevan monesta eri elukasta kasattuja, eikä Pyry taida olla poikkeus. Hyvää syksyä ja rapsutuksia Pyrylle <3

  VastaaPoista
 2. Pyry kiittää ja kumartaa onnitteluista! :)
  Piimää on juu tullut annettua koko Pyryn meillä olo ajan. Lohiöljyä en ole antanut mutta kalanmaksaöljyä kylläkin.

  Hampaat on vaihtuneet kokonaan. Toinen yläkulmureista kenkkuili eikä meinannut suostua lähtemään, ehdin jo pelotella Pyryä nukuttamisilla ja varasin ajan kulmurin poistoon, mutta saman päivän iltana se sitten lähtikin kun Toni innostui oikein kunnon vetoleikkiä leikkimään Pyryn kanssa ;D

  Heh, Pyry näytttää kyllä aika rekulta tuon turkkinsa kanssa! :D Kaikki luulee sekarotuiseksi... Tai valkkarin pennuksi!

  VastaaPoista