lauantai 14. toukokuuta 2011

Hakua ja agilitya

Torstaina pidettiin taas kunnon hakutreenit viiden hengen porukalla, paikkana oli Landbo. Pyry oli tällä kertaa ensimmäinen. Otettiin neljä maalimiestä näköapujen kera. Ja molarit olivat umpipiiloissa mutta jättivät sisäänmenot auki.

Ensimmäinen molari oli vasemmalla. Molari oli puolessa välissä syvyyssuunnassa, ja kun P näki hänet, molari hilpaisi pidemmälle metikköön pois näköpiiristä ja meni umppariin piiloon. Lähetin P:n etsimään, se teki hyvin kauniin tyhjän piston, ei mennyt ihan tarpeeksi syvälle, joten ei saanut maalimiehestä hajua. P palasi puoleen väliin takaisin, pysähtyi hetkeksi katsomaan minua, ja lähti uudelleen pistolle. Tällä kertaa se sai hajun ja löysi molarin. Piilo oli maassa makaava melko ahdas "putki", jonka sisään laiha ihminen mahtuu. Toisesta päästä se on kokonaan umpinainen, umpinainen pää on keskilinjaa kohden. P oli aluksi haistellut umpinaisessa päässä eikä ollut heti tajunnut että toisesta päästä pääsee molarin luo. Hassu koira.

Toinen molari oli oikealla. Taas molari oli valmiiksi puolessa välissä, ja kun P näki tämän, hilpaisi molari umppariin piiloon. Tällä kertaa P löysi tiensä lähes suoraan piilolle.

Kolmas molari oli vasemmalla ja taas puolessa välissä. Molari hilpaisi taas metikköön, käänsin Pyryn pois ja käveltiin hieman poispäin. Huomasin unohtaneeni juomapullon laukkuun, joten hilpaistiin se sieltä äkkiä ja juotin P:n. Tämän jälkeen palattiin lähetyskohtaan, hetsasin hieman ja lähetin P:n matkaan. Se teki todella upean etenevän tyhjän piston taas, mutta taaskaan ei mennyt ihan tarpeeksi syvälle, joten ei saanut heti hajua. P teki töitä oikein kunnolla ja reilun aikaa. Sitten se palasi keskilinjalle, joten kutsuin takaisin luokse. Väli näköavulla ja lähetyksellä oli ehkä liian pitkä, joten otettiin varmuudeksi vielä ääniapu seuraavaan lähetykseen. Molari siis kutsui P:tä ja minä lähetin matkaan. Taas P teki ihan suoran piston ja löysikin heti piilolle.

Neljäs molari oli oikealla, ja taas puolesta välistä hilpaisi piilolle. Käänsin P:n taas ensin pois ennen lähetystä. P eteni ihan täydellisen suoraan. Luulimme koutsin kanssa että se löysi molarin, joten lähdin itse etenemään piilolla. Vajaa kymmenen metriä ennen piiloa tajusin ettei P ollutkaan löytänyt molaria, vaan se risteili piilon takana alle kymmenen metrin päässä. P ei onneksi huomannut minua, vaan lähti pian etenemään keskilinjan suuntaisesti ja lähti sitten palaamaan keskilinjalle. Tällöin lähdin itsekin palaamaan keskilinjalle ja kutsuin P:tä ettei se alkaisi minua etsimään. Palattiin yhdessä siis keskilinjalle, molari antoi taas ääniavun ja lähetin P:n uudelleen matkaan. Taas P eteni ihan suoraan ja hetken työtä tehtyään löysi molarin,

P työskenteli aivan käsittämättömän upeasti! Se teki todella isoja, eteneviä ja laajoja pistoja. En voisi olla yhtään tyytyväisempi. Nyt on P löytänyt totaalisesti jutun idean. Kyllä siitä vielä hakukoira tulee ;)

Perjantaina meillä oli sitten vihdoinkin ensimäinen agilitytreeni. Hieman tylsää odotteluahan se oli kun omaa vuoroa odoteltiin. Ensimmäisellä kerralla otettiin hyppyä, keppejä ja putkea. Menimme ensin hypyille. P tajusi nopeasti idean että 'este' sanalla hypätään este ja sen takaa maasta löytyy namia. P tuntui tykkäävään kovasti hommasta. Toisenä mentiin kepeille. P osaa, minä en :D Ei meinaa millään oma koordinaatiokyky toimia kädellä pujottelun opettamiseen. Alkoi sekin kuitenkin loppua kohden sujumaan. Viimeisenä olikin sitten putki. Putkeahan me ollaankin otettu ja se oli P:lle ihan simppeli homma. Ei siinä sen kummempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti