torstai 6. tammikuuta 2011

Ensimmäinen etsintä-treeni

Tänään päästiin taas haku-treeneihin kuukauden tauon jälkeen. Ja treenit menivät paremmin kuin olisin ikinä voinut toivoa! Paikkana oli tällä kertaa Vermon raviradan vieressä oleva varikkoalue.

Ensimmäiseksi oli todella mukava huomata että Pyryn machoilu-vaihe alkaa jäämään pois. P oli hyvin avoin ja otti kaikki häntä heiluen iloisena vastaan. Ja vaati vain rapsutuksia kaikilta. Todella positiivinen muutos! Tulikin muilta heti kommenttia että aivan kuin olisi eri koira kuin kuukausi sitten.

Terhin kanssa hetken pohdittuamme päätimme uskaltaa ottaa P:lle ensimmäiset kunnon etsinnät ilman peräänlähtöä. Otimme yhteensä neljä maalimiestä, kaksi haamua ja kaksi kokonaan piilossa olevaa. Tuuli kävi keskilinjalta katsoen vasemmalta.

Ensimmäinen maalimies oli keskilinjan oikealla puolella vajaa 30 metrin päässä betoniporsaiden takana. Pyry keskittyi todella hienosti ja tuntui heti tietävän mistä on kyse kun vihjailin hokemalla "Missä maalimies on? Maalimies! Maaaaaalimies!". Maalimies näyttäytyi nopeasti ja P näkikin heti hänet. Käskyn saatuaan Pyry ampaisi täydellä vauhdilla liikkeelle ja löysi heti tiensä suoraan maalimiehen luokse. Tällä kertaa meillä oli palkkana Pyryn nappuloita sekä kuivattua broiskunsiipeä, kun en ehtinyt käydä kaupassa hakemassa maksalaatikkoa. Ei oikein aluksi meinannut nappulat maistua... Onneksi broiskunsiivet kelpaa aina.

Toinen maalimies oli keskilinjan vasemmalla puolella vajaa 30 metrin päässä pienen lumikasan takana. P katsoi hyvin keskittyneenä näyttämääni suuntaan ja ampaisi ohjuksena matkaan käskyn saatuaan. P juoksi aluksi etu-vasemmalla olleiden konttien väliin, mutta tuli nopeasti pois. Jatkoi matkaa lumikasan ohi kulkevaa polkua pitkin ja kääntyi vasemmalle lumikasan kohdalla. Hetken pähkäiltyään P palasi polulle ja jatkoi hieman eteenpäin ohi lumikasan, jolloin sai vainun, ja meni suoraan maalimiehen luokse lumikasan takaa kiertäen. Maalimiehen luona P käyttäytyi hienosti, meni itse istumaankin.

Kolmas maalimies oli keskilinjan oikealla puolella hieman pidemmällä ison lumikasan takana. Vaati hetken saada P keskittymään ja katsomaan oikeaan suuntaan. Maalimies näyttäytyi P:lle ennen piiloon menemistä. P lähti taas hienosti vauhdilla liikkeelle. P juoksi oikeaan suuntaan, mutta kääntyikin oikealle ennen lumikasaa olleiden betoniporsaiden väliin, jossa ensimmäinen maalimies oli ollut. P jatkoi matkaa betoniporsaiden viertä pientä lumirinnettä pitkin ylös ja eteen, kiertäen maalimiehen taka-vasemmalle. Ei mennyt kuitenkaan tarpeeksi pitkälle että olisi saanut vainun takakautta. P palasi tasaiselle maalle kohti minua, mutta alkoikin haistelemaan Salman pisuja ja jalkaa nostamaan. Lopetti kuitenkin nopeasti kun komensin. Pyysin P:n uudelleen vierelle ja käveltiin hieman lähemmäksi maalimiestä. Maalimies näyttäytyi nopeasti uudelleen ja meni takaisin piiloon. P näki maalimiehen hyvin ja käskyn saatuaan löysikin suoraan piilolle.

Neljäs ja viimeinen maalimies oli taas keskilinjan vasemmalla puolella vielä isomman lumikasan takana. P keskittyi hyvin, mutta käskyn saatuaan ei lähtenytkään suoraan eteen, vaan etuvasemmalle polulle, ja sitä pitkin auratulle väylälle. Laiska poika, kun ei umpihankea pitkin viitsinyt oikaista. P meni aluksi väylää pitkin maalimiestä kohdin, mutta vaihtoikin suuntaa ja lähti takaisin vasemmalle alkua päin kohti kontteja ja ensimmäistä piiloa. Pyysin takaisin, jolloin P lähti tulemaan luokse, mutta jatkoikin matkaa oikeaan suuntaan maalimiestä kohden. Annoin jatkaa matkaa ilman vierelle pyytämistä. Lumikasan edestä juostessaan P sai vainun, kääntyi takaisin ja kiipesi suoraan lumikasan yli piilolle. Huomasi heti kun P sai vainun, hän nimittäin päästi valtavan puuskahduksen nenästään ja kääntyi miltei ilmassa ympäri.

Pyryn työskentelyä oli todella mukava seurata. P:llä on hauska tapa loikkia tasajalkaa kuin kenguru yrittäessään nähdä hieman pidemmälle. P käytti nenäänsä hienosti. Oli todella mukava nähdä että P on yhdistänyt maalimies sanan siihen että jossain on aivan varmasti ukkeli, joka pitää löytää. Ja P selvästi nauttii etsimisestä ja on ihan täysillä hommassa mukana.

Treenien jälkeen tehtiin pikku lenkki varikkoaluella kaikkien koirien kanssa, eli siis Pyryn, Murun, Salman, Priman, Pravan ja Miskan kanssa. Oli todella mukava nähdä että Miska ja Pyry tulivat loistavasti toimeen keskenään ja jopa pistivät välillä painiksi! Harmittaa ihan älyttömästi että unohdin kameran kotiin!

Sunnuntaina pidetään taas treenit, ehdin mennä pariksi tunniksi ennen iltavuoroa. Sain juuri äsken fiksattua Pyryn pk-liivit oikean kokoisiksi, niin voi nekin pukea päälle ensimmäistä kertaa treeneihin. Pyry-pikkuinen on niin kovi virallisen näköinen liivit-päällään :) Ja tällä kertaa otan taas kameran mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti