sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Tottiksen koulutusohjaajapäivät

Eilen lauantaina olimme Pyryn kanssa HSKP:n pk-jaoston tottis koulutusohjaajapäiville mallikoirakkona. Kouluttajana oli Susanna Korri. Oli todella upeaa saada oppeja häneltä, ja päivän jälkeen sormet syyhysivätkin päästä kunnolla treenaamaan Pyryn kanssa. Mukaan tarttui myös Susanna ja Juha Korrin Tavoitteena huippukoira-kirja. Vielä en ole ehtinyt lukemista aloittamaan, mutta huomenna korjaan sen asian...

Pyryn kanssa saatiin oppeja seuraamiseen ja eteenmenoon. Seuraamisen harjoittelun me olimmekin jo aloittaneet, mutta paljon kyllä on petrattavaa. Pyry on niin innokas koira että menee todella helposti edelle. Imuttamalla treenasimme oikean kohdan löytämistä. Täytyy itsekin kuivaharjoitella paljon. Namin pitäminen kädessä ja käden pitäminen oikeassa kohdassa ja oikeassa asennossa vaatii yllättävän paljon koordinaatiokykyä ;D

Eteenmeno onkin meille täysin uusi liike. Otimme siis ihan eteenmenon alkeet lelun avulla. Leikitin P:tä lelulla ja estin samalla pannasta kiinni pitäen ettei pääse kuitenkaan leluun käsiksi. Tämän jälkeen heitin lelun eteen, ja annoin käskyn "eteen" ja päästin P:n juoksemaan lelun luokse. Kun P otti lelun suuhun, kovasti kehuja ja P sai leikkiä hetken lelulla. Tätä toistimme niin että matka piteni koko ajan, lelu heitettiin aina samaan kohtaa, ja Susanna toimi avustajana ja heitti lelun vielä pidemmälle, kevyt vetonaru kun ei kovin pitkälle lennä... Emme sen enempää kuitenkaan ottaneet treeniä, vaan jatkan treeniä kotona.

Koulutuspäivä oli todella antoisa kokemus. Muita koirakoita seuraamalla saimme valtavasti vinkkejä kuinka aloittaa liikkeiden treenaaminen. Olen enemmän kuin tyytyväinen.

Opitin viikonloppuna Pyrylle myös uuden tempun, valojan sammuttamisen/päälle laittamisen. Tempun opettamiseen meni aikaa yhteensä reilu puolituntia. Opettamisen apuna käytin naksua ja post-it lappua. Opetin ensin P:n koskemaan posti-it lappuun kuonollaan niin että lappu oli maassa. Kun P oli tajunnut mitä häneltä odotin, siirsin lapun seinälle niin että P joutui hieman kurottamaan yltääkseen lappuun. Kun oltiin tätä hetken aikaa toistettu, siirsin lapun valokatkasijaan. Toistelimme taas hetken lapun koskemista. Sitten otin lapun pois katkasijasta, ja odotin että P koskee katkasijaan. Toistelimme taas tätä hetken aikaa. Sitten aloinkin vaatimaan ettei pelkkä kosketus riitä. Hetken aikaa P ihmetteli miksei naksua tullut vaikka koski katkasijaan, ja tönäisi katkasijaa kunnolla niin että valot sammui, naks ja paaaaljon namia. Toistelimme hetken aikaa että palkkasin vain kun painoi katkasijaa kunnolla. Sitten aloin liittämään toimintoon sanan "valot". Ei mennyt kovinkaan kauaa, kun P osasi jo käskystä "valot" mennä painamaan valokatkaisijaa. Fiksu poika!

Tässä vielä video Pyryn taidoista:


4 kommenttia:

  1. Aika hienon tempun osaa :) Meijän tytöt on vähän turhan pieniä tuohon hommaan :D

    VastaaPoista
  2. Hehe, Pyry on just ja just oikean kokoinen, ei voisi montaa senttiä korkeammalla katkaisija olla :P

    VastaaPoista
  3. Mahtaako tässä kuvassa olla koirasi, otettu mätsärissä munkkiniemen puistossa viime kesänä. Rakastuin oitis tähän oudonväriseen ja kauniiseen pentuun!
    http://i179.photobucket.com/albums/w295/NinniSuhonen/canon151.jpg
    terkuin ninni
    (nina_nontoxic (ät)hotmail.com

    VastaaPoista
  4. Totta tosiaan! Pyryhän tuo on! :) Laitoin sähköpostia sinulle.

    VastaaPoista